Receptbeskrivning
Äppelkaka á la GI
Ingredienser
för
50 g smör
1.25 dl mjölk
2 st ägg
sötningsmedel motsvarande 1 dl socker (läs
1.2 dl dinkelmjöl
1.2 dl fullkornsmjöl av dinkel
1.5 tsk bakpulver
2 äpplen
2 msk kanel
1.5 dl sesamfrön
1.25 dl mjölk
2 st ägg
sötningsmedel motsvarande 1 dl socker (läs
1.2 dl dinkelmjöl
1.2 dl fullkornsmjöl av dinkel
1.5 tsk bakpulver
2 äpplen
2 msk kanel
1.5 dl sesamfrön
Beskrivning
1. Värm ugnen till 175 grader. Smörj en sockerkaksform och bröa den med sesamfrön.
2. Skala och skär äpplena i klyftor och doppa dem i kanel.
3. Smält smöret och häll därefter i mjölken. Vispa ägg och socker (sötningsmedel) pösigt med elvisp och tillsätt sedan mjölken och smöret. Mixa mjöl och bakpulver och rör ner det i blandningen så att smeten blir smidig.
4. Häll smeten i formen och stick ner äppelklyftorna. Grädda kakan i nedre delen av ugnen i 35-40 minuter. Låt kakan svalna en stund i formen innan du stjälper upp den på ett fat.
2. Skala och skär äpplena i klyftor och doppa dem i kanel.
3. Smält smöret och häll därefter i mjölken. Vispa ägg och socker (sötningsmedel) pösigt med elvisp och tillsätt sedan mjölken och smöret. Mixa mjöl och bakpulver och rör ner det i blandningen så att smeten blir smidig.
4. Häll smeten i formen och stick ner äppelklyftorna. Grädda kakan i nedre delen av ugnen i 35-40 minuter. Låt kakan svalna en stund i formen innan du stjälper upp den på ett fat.
Visningar: 275
Inlagt 2012-07-06 11:36:50

