Receptbeskrivning

Sticky spareribs med home fries och tomat- & ananassalsa

Ingredienser för
5 kg tunna revbensspjäll (färska)
3 st gula lökar
0.5 st vitlök
salt
hela svartpepparkorn
2 dl ljust muscovado socker
2 dl japansk soja
2 dl flytande honung
2 dl ketchup
2 st tumstora knölar färsk ingefära
4 st vitlöksklyftor
1 st färsk ananas (alt. burk ananas)
6 st tomater
1 kruka koriander
1 st röd chili
2 msk flytande honung
3 msk olivolja
salt
svartpeppar från kvarn
10 st bakpotatis
olivolja
flingsalt


  0 min
 Svårighet: Medel
Beskrivning
1. Sticky BBQ glaze: Blanda muscovado socker, soja, honung och ketchup i en bunke. 2. Skala och riv ingefära och vitlök och blanda i glazen. 3. Tomat- och ananassalsa: Skala, skiva och tärna ananasen. 4. Tärna tomaterna och finhacka koriander och chili. 5. Smaksätt med olivolja, honung, salt och peppar. 6. Home fries: Skär potatis med skal i stavar till tjocka pommes frites och sprid ut på en plåt. 7. Ringla över olivolja, salta och blanda. Rosta i ugnen, cirka 30 min. 8. Sticky spareribs: Koka upp en stor kastrull med vatten, lökklyftor, hela vitlöksklyftor, salt och svartpepparkorn. 9. Dela revbenen på mitten så att de ryms i kastrullen och koka dem långsamt i 1,5 timme. 10. Sätt ugnen på 200 grader. 11. Ta upp köttet och torka det med hushållspapper, lägg spjällen på en ugnsplåt och pensla med BBQ glaze (recept nedan). 12. Griljera spjällen i ugnen, cirka 30 min. (Pensla gärna glaze en gång till under griljering)

Visningar: 283
Inlagt 2012-07-08 23:08:30