Receptbeskrivning
Grillad lax med persikosalsa och quinoasallad
Ingredienser
för
600 g laxfilé utan skinn och ben
1 tsk salt
1 krm svartpeppar, nymald
2 st persikor
4 st salladslökar
1 st lime, + 1 lime
0.5 dl sweet chilisås
2 krm salt
2 dl quinoa, svart
100 g babyspenat, färsk
2 st tomater
1 tsk salt
1 krm svartpeppar, nymald
2 st persikor
4 st salladslökar
1 st lime, + 1 lime
0.5 dl sweet chilisås
2 krm salt
2 dl quinoa, svart
100 g babyspenat, färsk
2 st tomater
Beskrivning
1. Sallad: Skölj quinoan noga i ljummet vatten. Koka den enligt anvisning på förpackningen. Låt svalna. Ansa spenaten. Tärna tomaterna. Blanda quinoan med spenat och tomat.2. Salsa: Kärna ur och skär persikorna i små tärningar. Ansa och finstrimla salladslöken. Pressa saften ur 1 lime och blanda med sweet chili. Rör i persikor och lök. Smaka av med salt.3. Skär laxen i fyra bitar och krydda dem med salt och peppar. Grilla laxen på utegrill eller i grillpanna ca 3 min på varje sida. Lägg upp salladen på ett fat. Bryt laxen i bitar och lägg den ovanpå. Toppa med lite av salsan och servera resten till. Skär 1 lime i klyftor och servera till.Ca 500 kcal per portion21 g fett 34 g protein41 g kolhydrater
Visningar: 653
Inlagt 2012-07-09 16:16:47