Receptbeskrivning
Citronmarinerad kyckling med fänkåls- och tomatquinoa
Ingredienser
för
500 g kycklinglårfiléer
1 st citron, rivet skal
3 msk citron, pressad + 2 msk pressad citron
1 msk honung
1 tsk salt
1 krm svartpeppar, nymald
3 dl quinoa, gärna i olika färger
1 st fänkål, (250 g)
250 g körsbärstomater
0.5 msk olivolja
1 tsk salt
2 krm svartpeppar, nymald
2 tsk citron, pressad
1 kruka dill, grovhackad
citronklyftor
1 st citron, rivet skal
3 msk citron, pressad + 2 msk pressad citron
1 msk honung
1 tsk salt
1 krm svartpeppar, nymald
3 dl quinoa, gärna i olika färger
1 st fänkål, (250 g)
250 g körsbärstomater
0.5 msk olivolja
1 tsk salt
2 krm svartpeppar, nymald
2 tsk citron, pressad
1 kruka dill, grovhackad
citronklyftor
Beskrivning
1. Putsa och skär kycklinglårfiléerna i ca 2 x 2 cm stora bitar. Blanda citronskal, citronsaft, honung, salt och peppar. Lägg kycklingen i marinaden och marinera ca 15 min. Trä upp kycklingen på spett.2. Skölj quinoan noga i hett vatten. Koka den enligt anvisning på förpackningen. Om du kokar olika färger så använd separata kastruller. Skiva fänkålen tunt och halvera tomaterna. 3. Hetta upp en stekpanna med olja, fräs tomaterna hastigt så att de blir lite mjuka, tillsätt fänkål och quinoa, smaka av med salt, peppar och citronsaft. Strö över dill och rör om.4. Stek eller grilla kycklingspetten ca 7-10 min runtom tills de är genomstekta. Servera med quinoa och en klyfta citron.
Visningar: 514
Inlagt 2012-07-09 16:15:59