Receptbeskrivning
Tomatsås
Ingredienser
för
1 burk hela tomater, (400 g)
1 vitklöksklyfta
5 msk olivolja
10 svartpepparkorn
1 tsk strösocker
2 lagerblad
1 tsk timjan
1 färsk timjan
1 färsk rosmarin
1 tsk havssalt
1 vitklöksklyfta
5 msk olivolja
10 svartpepparkorn
1 tsk strösocker
2 lagerblad
1 tsk timjan
1 färsk timjan
1 färsk rosmarin
1 tsk havssalt
Beskrivning
1. Skala och krossa vitlöksklyftan. Värm vitlöken i olja i en kastrull. När vitlöken börjar ta färg tillsätts pepparkorn, socker, lagerblad, timjan och färska örter. Låt fräsa ca 1 minut och tillsätt därefter tomaterna. Mosa lätt.
2. Låt koka under lock ca 30 min. Mixa slätt med mixerstav. Smaka av med salt. Låt kallna.
2. Låt koka under lock ca 30 min. Mixa slätt med mixerstav. Smaka av med salt. Låt kallna.
Visningar: 220
Inlagt 2012-07-10 12:36:49

