Receptbeskrivning
Pastellkrämskakor
Ingredienser
för
100 g rumsvarmt smör
0.5 dl vispgrädde
2.5 dl vetemjöl
strösocker till garnering
100 g rumsvarmt smör
2 dl florsocker
2 tsk vaniljsocker
några droppar karamellfärg
0.5 dl vispgrädde
2.5 dl vetemjöl
strösocker till garnering
100 g rumsvarmt smör
2 dl florsocker
2 tsk vaniljsocker
några droppar karamellfärg
Beskrivning
1. Rör ihop smör, grädde och mjöl till en slät deg. Låt stå i kylskåpet i cirka 1 timme. Värm ugnen till 200 grader.
2. Kavla ut degen, cirka 5 mm tjock, på en mjölad arbetsbänk. Stansa ut små runda kakor, cirka 2 cm i diameter.
3. Doppa kakornas båda sidor i strösocker och lägg ut dem på en plåt, smord eller med bakplåtspapper. Pricka kakorna lätt med en gaffel.
4. Grädda kakorna i 5–7 minuter. Observera att de inte ska få färg. Låt kakorna svalna något och lägg sedan över dem på ett galler för att kallna helt.
5. Vispa ihop ingredienserna till vaniljsmörkrämen. Bred lite kräm på hälften av kakorna och tryck försiktigt ihop dem med resten. Förvara kakorna svalt.
2. Kavla ut degen, cirka 5 mm tjock, på en mjölad arbetsbänk. Stansa ut små runda kakor, cirka 2 cm i diameter.
3. Doppa kakornas båda sidor i strösocker och lägg ut dem på en plåt, smord eller med bakplåtspapper. Pricka kakorna lätt med en gaffel.
4. Grädda kakorna i 5–7 minuter. Observera att de inte ska få färg. Låt kakorna svalna något och lägg sedan över dem på ett galler för att kallna helt.
5. Vispa ihop ingredienserna till vaniljsmörkrämen. Bred lite kräm på hälften av kakorna och tryck försiktigt ihop dem med resten. Förvara kakorna svalt.
Visningar: 319
Inlagt 2012-07-10 17:56:25

