Receptbeskrivning
Vitlökskyckling
Ingredienser
för
1 st kyckling av god kvalitet
salt och svartpeppar
3 st vitlöksklyfta(or) pressade
3 dl vispgrädde
1 dl parmesanost riven (ca)
2 st hönsbuljongtärning(ar)
salt och svartpeppar
3 st vitlöksklyfta(or) pressade
3 dl vispgrädde
1 dl parmesanost riven (ca)
2 st hönsbuljongtärning(ar)
Beskrivning
1. Sätt ugnen på 175 grader. Stycka kycklingen och dra av skinnet. Salta och peppra. Lägg i en ugnsfast form.
2. Pressa vitlök över kycklingbitarna och häll grädde runt om. Strö parmesan över bitarna och var generös. Smula buljongtärningarna i grädden.
3. Stek kycklingen tills den är klar och inte ett uns rosa inuti cirka 45 minuter. Ös ett par gånger och späd med lite mer grädde eller vatten om det blir torrt.
Recept: Milena Bergquist
Foto: Jurek Holzer
2. Pressa vitlök över kycklingbitarna och häll grädde runt om. Strö parmesan över bitarna och var generös. Smula buljongtärningarna i grädden.
3. Stek kycklingen tills den är klar och inte ett uns rosa inuti cirka 45 minuter. Ös ett par gånger och späd med lite mer grädde eller vatten om det blir torrt.
Recept: Milena Bergquist
Foto: Jurek Holzer
Visningar: 487
Inlagt 2012-07-12 09:24:11