Receptbeskrivning
Hallonglasspaj
Ingredienser
för
15 st digestivekex smulade
125 g smör smält
0.5 dl vit sirap
citronmeliss
0.5 l hallon
1 dl florsocker
0.5 l hallon
1 dl hallonsaft outspädd
1 kesella
2 dl vispgrädde
3 st äggula(or)
125 g smör smält
0.5 dl vit sirap
citronmeliss
0.5 l hallon
1 dl florsocker
0.5 l hallon
1 dl hallonsaft outspädd
1 kesella
2 dl vispgrädde
3 st äggula(or)
Beskrivning
1. Blanda kexsmulorna, sirapen och det smälta matfettet. Tryck ut degen i en pajform.
2. Vispa äggulorna med florsockret tills det är vitt och pösigt.
3. Mosa hallonen. Blanda med hallonsaften och kesellan och blanda ner i äggsmeten.
4. Vispa grädden i en annan bunke. Vänd ner grädden i bärsmeten. Häll upp i pajskalet och ställ i frysen i minst 5 timmar.
5. Ta ut pajen ca 30 minuter före serveringen. Garnera med hallon och citronmelissblad.
2. Vispa äggulorna med florsockret tills det är vitt och pösigt.
3. Mosa hallonen. Blanda med hallonsaften och kesellan och blanda ner i äggsmeten.
4. Vispa grädden i en annan bunke. Vänd ner grädden i bärsmeten. Häll upp i pajskalet och ställ i frysen i minst 5 timmar.
5. Ta ut pajen ca 30 minuter före serveringen. Garnera med hallon och citronmelissblad.
Visningar: 645
Inlagt 2012-07-12 20:43:17

