Receptbeskrivning
Tastelines lätta ost-och skinkpaj
Ingredienser
för
75 g smör
1.5 dl grahamsmjöl
1.5 dl vetemjöl
2.5 msk kesella gourmet
3 msk vatten
0.5 tsk salt
150 g rökt skinka
1.5 dl ost 17% fett
3 st ägg
2.5 dl mellanmjölk
0.5 dl kesella gourmet
1 krm salt
1 krm peppar
1.5 dl grahamsmjöl
1.5 dl vetemjöl
2.5 msk kesella gourmet
3 msk vatten
0.5 tsk salt
150 g rökt skinka
1.5 dl ost 17% fett
3 st ägg
2.5 dl mellanmjölk
0.5 dl kesella gourmet
1 krm salt
1 krm peppar
Beskrivning
1. Arbeta ihop en deg av mjöl, smör, salt, kesella och vatten i en skål eller matberedare.
2. Klä en pajform med degen och ställ kallt i ca 30 minuter.
3. Sätt ugnen på 225 grader.
4. Förgrädda pajskalet i 10 minuter
5. Riv osten och skär skinkan i bitar.
6. Vispa ihop ägg, kesella, och mjölk och krydda med salt och peppar.
7. Ta ut pajskalet och fyll med skinkbitar och den rivna osten. Häll över äggstanningen. Grädda ca 25 minuter.
Näringsinnehåll per portion:
Kalorier 475
Protein 25,5 g
Fett 27 g
Kolhydrater 34 g
Fibrer 3 g
C-vitamin - mg
2. Klä en pajform med degen och ställ kallt i ca 30 minuter.
3. Sätt ugnen på 225 grader.
4. Förgrädda pajskalet i 10 minuter
5. Riv osten och skär skinkan i bitar.
6. Vispa ihop ägg, kesella, och mjölk och krydda med salt och peppar.
7. Ta ut pajskalet och fyll med skinkbitar och den rivna osten. Häll över äggstanningen. Grädda ca 25 minuter.
Näringsinnehåll per portion:
Kalorier 475
Protein 25,5 g
Fett 27 g
Kolhydrater 34 g
Fibrer 3 g
C-vitamin - mg
Visningar: 506
Inlagt 2012-07-12 21:18:23

