Receptbeskrivning

Chokladrulltårta med mockakräm
Rulltårta utan gluten

Ingredienser för
smör eller margarin
1 dl potatismjöl
3 msk kakao
2 tsk bakpulver
4 ägg
2 dl strösocker
100 g smör eller margarin
1.5 dl florsocker
3 tsk vaniljsocker
3 msk kaffe


  45 min
 Svårighet: Medel
Beskrivning

Sätt ugnen på 250°C.
Lägg ett bakplåtspapper i en långpanna 30x40 cm (för 20 bitar). Smörj det med matfett.
Smet: Blanda potatismjöl, kakao och bakpulver. Vispa ägg och socker poröst. Sikta ner mjölblandningen i äggsmeten.
Bred ut smeten i långpannan. Grädda genast mitt i ugnen ca 5 minuter.
Stjälp upp kakan på ett sockrat bakplåtspapper. Ta bort pappret som kakan gräddats på. Låt kallna.
Fyllning: Rör ihop matfett, florsocker och vaniljsocker till en slät kräm. Rör i kaffet lite i taget.
Bred krämen på kakan och rulla ihop den från långsidan.
Servera kakan till en kopp kaffe.

För alla
Fri från gluten, men innehåller ägg.
Laktosfri: använd laktosfritt matfett.
Mjölkproteinfri: använd mjölkfritt matfett.

Visningar: 378
Inlagt 2012-07-15 16:49:24