Receptbeskrivning
Macarons, grundrecept
Ingredienser
för
8 st äggvitor
1 dl strösocker
300 g sötmandel, skållad och malen
8 dl florsocker
200 g smör, mjukt
3 dl florsocker
2 tsk vaniljsocker
2 st äggulor
valfri smaksättning till exempel kakao, lime
några droppar valfri hushållsfärg
1 dl strösocker
300 g sötmandel, skållad och malen
8 dl florsocker
200 g smör, mjukt
3 dl florsocker
2 tsk vaniljsocker
2 st äggulor
valfri smaksättning till exempel kakao, lime
några droppar valfri hushållsfärg
Beskrivning
1. MandelkakorMal mandlarna till mandelmjöl.
2. Sätt ugnen på 150 grader.
3. Vispa äggvitorna på låg hastighet i en bunke och öka efter hand.
4. Tillsätt strösocker, lite i taget och vispa till en toppig maräng.
5. Blanda försiktigt ner malen mandel och florsocker.
6. Spritsa eller klicka ut smeten till 50 runda klickar stora som femkronor, på en plåt med bakplåtspapper.
7. Låt kakorna vila på plåten 15 minuter för att förhindra dem från att spricka i ugnen.
8. Grädda kakorna i nedre delen av ugnen cirka 12 minuter, de skall vara lite mjuka i mitten.
9. Dra bort bakplåtspappret från plåten direkt och låt kakorna svalna.
10. SmörkrämVispa smör, florsocker och vaniljsocker vitt och pösigt.
11. Vispa ner äggulan.
12. Färga med karamellfärg och smaksätt med olika smaker, till exempel kakao, hallon, citron och lime.
13. Spritsa ut krämen på undersidan av 25 mandelkakor.
14. Lägg resten av mandelkakorna över som lock.
2. Sätt ugnen på 150 grader.
3. Vispa äggvitorna på låg hastighet i en bunke och öka efter hand.
4. Tillsätt strösocker, lite i taget och vispa till en toppig maräng.
5. Blanda försiktigt ner malen mandel och florsocker.
6. Spritsa eller klicka ut smeten till 50 runda klickar stora som femkronor, på en plåt med bakplåtspapper.
7. Låt kakorna vila på plåten 15 minuter för att förhindra dem från att spricka i ugnen.
8. Grädda kakorna i nedre delen av ugnen cirka 12 minuter, de skall vara lite mjuka i mitten.
9. Dra bort bakplåtspappret från plåten direkt och låt kakorna svalna.
10. SmörkrämVispa smör, florsocker och vaniljsocker vitt och pösigt.
11. Vispa ner äggulan.
12. Färga med karamellfärg och smaksätt med olika smaker, till exempel kakao, hallon, citron och lime.
13. Spritsa ut krämen på undersidan av 25 mandelkakor.
14. Lägg resten av mandelkakorna över som lock.
Visningar: 209
Inlagt 2012-07-17 13:03:25

