Receptbeskrivning

Marinerad viltgryta med svamp & ädelost

Ingredienser för
700 g grytbitar
1 dl viltfond
olja
salt och peppar
1 lök
2 palsternackor
2 morötter
2 vitlöksklyftor
3 dl rödvin
1 dl rödvinsvinäger
2 msk enbär
1 tsk timjan
300 g skogssvamp
50 g ädelost
3 dl vispgrädde
1 msk soja
1 msk svartvinbärsgelé
majsstärkelse


  60 min
 Svårighet: Medel
Beskrivning
Skala lök och rotfrukter, skär i större tärningar. Skala och pressa vitlöken.
Blanda alla ingredienser till marinaden, lägg i köttet, löken och de skurna rotfrukterna i en plastpåse och låt marinera i kyl ca 5 timmar.
Plocka upp köttbitarna ur marinaden och bryn dem lätt i olja i en gryta. Tillsätt marinaden med allt grönt och fonden.
Koka under lock tills köttet känns mört, ca 1 1/2 timme.
Ansa och dela ev stora svampar. Fräs svampen i smör och tillsätt den i grytan tillsammans med smulad ädelost, grädde, soja och gelé. Red med majsstärkelse. Smaka av med salt och peppar. Garnera ev med persilja.

För alla
Innehåller laktos och mjölkprotein. Fri från gluten. Fri från ägg, men kontrollera innehållet i fonden.

Visningar: 354
Inlagt 2012-07-16 15:39:15