Receptbeskrivning
Skogens svamp med rotfrukter och matvete
Ingredienser
för
2 dl matvete
grönsaksbuljong
1 vitlöksklyfta
1 morot
1 palsternacka
150 g sockerärter
1 purjolök
300 g svamp
2 msk olivolja
1 msk smör
rosmarin
flingsalt
svartpeppar
grönsaksbuljong
1 vitlöksklyfta
1 morot
1 palsternacka
150 g sockerärter
1 purjolök
300 g svamp
2 msk olivolja
1 msk smör
rosmarin
flingsalt
svartpeppar
Beskrivning
Koka matvete i buljong enligt förpackningens anvisning.
Skala och finhacka vitlök. Skala och skär morot och palsternacka i bitar. Strimla sockerärtor samt skiva purjolöken.
Fräs vitlök, rotfrukter, purjolök, sockerärter och svamp knaprigt i olivolja och smör. Strö över örtkryddor.
Stek vetekornen i lite olivolja en stund. Smaka av med salt och peppar, gärna från kvarnen. Lägg upp allt på ett fat.
Skala och finhacka vitlök. Skala och skär morot och palsternacka i bitar. Strimla sockerärtor samt skiva purjolöken.
Fräs vitlök, rotfrukter, purjolök, sockerärter och svamp knaprigt i olivolja och smör. Strö över örtkryddor.
Stek vetekornen i lite olivolja en stund. Smaka av med salt och peppar, gärna från kvarnen. Lägg upp allt på ett fat.
Visningar: 538
Inlagt 2012-07-16 13:52:38

