Receptbeskrivning
Fattiga riddare
Ingredienser
för
2 st ägg
1 dl grädde och/eller mjölk
2 msk smör
flytande honung
lönnsirap
sylt
bär
grädde
1 dl grädde och/eller mjölk
2 msk smör
flytande honung
lönnsirap
sylt
bär
grädde
Beskrivning
1. Vispa ihop ägg och mjölk/grädde.
2. Skär brödet i trekanter eller lagom portionsbitar.
3. Doppa bitarna i smeten, stek dem långsamt i smör i en stekpanna tills de är gyllenbruna.
4. Du kan vända de stekta brödskivorna i kanel och socker om du vill. Servera med önskade tillbehör.
Receptet kommer från Fattiga Riddare - om konsten att ta vara på maten av Anna Lind Lewin och Zeke Lind.
Foto: Tina Axelsson
2. Skär brödet i trekanter eller lagom portionsbitar.
3. Doppa bitarna i smeten, stek dem långsamt i smör i en stekpanna tills de är gyllenbruna.
4. Du kan vända de stekta brödskivorna i kanel och socker om du vill. Servera med önskade tillbehör.
Receptet kommer från Fattiga Riddare - om konsten att ta vara på maten av Anna Lind Lewin och Zeke Lind.
Foto: Tina Axelsson
Visningar: 373
Inlagt 2012-07-17 11:39:54

