Receptbeskrivning
Grillad fläskfilé med melonsallad och fetaost
Teres Fröden via Ica.se
Ingredienser
för
600 g fläskfilé
salt och peppar
2 msk pinjenötter
1 plocksallat
700 g vattenmelon
200 g fetaost
1 dl oliver
1 msk balsamvinäger
3 msk olivolja
salt och peppar
salt och peppar
2 msk pinjenötter
1 plocksallat
700 g vattenmelon
200 g fetaost
1 dl oliver
1 msk balsamvinäger
3 msk olivolja
salt och peppar
Beskrivning
Sallad: Rosta pinjenötterna i en torr, het stekpanna och låt dem svalna. Grovstrimla salladen och lägg den på ett stort fat.
Skär bort skalet på melonen. Dela, kärna ur och skär melonen i 2 cm stora tärningar. Fördela melontärningarna över salladen. Smula över fetaosten och strö över oliverna.
Blanda vinäger och olivolja. Smaka av med salt och peppar. Ringla över dressingen och strö pinjenötterna över salladen precis före servering.
Krydda fläskfilén med salt och peppar och grilla den hel med indirekt grillning under lock 15–20 minuter eller tills innertemperaturen är ca 70˚C.
Skiva fläskfilén och servera med salladen, rostad eller kokt färskpotatis och bröd.
Visningar: 828
Inlagt 2012-07-17 18:37:13

