Receptbeskrivning
Minestrone med pesto
Ingredienser
för
2 dl kokt risonipasta, (ca 3/4 dl okokt)
1 st rödlök
1 st vitlöksklyfta
1 st stor morot
2 st stjälkar blekselleri
2 msk tomatpuré
1 st zucchini
2 st kvisttomater
1 haricot verts, (á 150 g)
1 burk kokta små vita bönor
2 msk färdig basilikapesto
olivolja
salt + nymald svartpeppar
1 st rödlök
1 st vitlöksklyfta
1 st stor morot
2 st stjälkar blekselleri
2 msk tomatpuré
1 st zucchini
2 st kvisttomater
1 haricot verts, (á 150 g)
1 burk kokta små vita bönor
2 msk färdig basilikapesto
olivolja
salt + nymald svartpeppar
Beskrivning
1. Koka pastan efter anvisningen på paketet.
2. Skala och hacka rödlöken och finhacka vitlöken. Skala och riv moroten på grova sidan av rivjärnet. Skiva bleksellerin tunt.
3. Fräs grönsakerna mjuka i 2 msk olivolja. Tillsätt tomatpurè och låt fräsa med någon minut. Häll över fond, vatten och lagerblad. Låt koka 5 min.
4. Tärna zucchinin och tomaterna smått och skär haricot verts i bitar på ca 2 cm. Lägg i zucchini, tomat och haricot verts i morotsblandningen och koka ytterligare 5 min. Smaka av med 1 1/2 tsk salt och 2 krm peppar.
5. Skölj bönorna i en sil. Lägg bönorna och pastan i soppan precis innan servering. Låt allt bli varmt och servera med pesto.
2. Skala och hacka rödlöken och finhacka vitlöken. Skala och riv moroten på grova sidan av rivjärnet. Skiva bleksellerin tunt.
3. Fräs grönsakerna mjuka i 2 msk olivolja. Tillsätt tomatpurè och låt fräsa med någon minut. Häll över fond, vatten och lagerblad. Låt koka 5 min.
4. Tärna zucchinin och tomaterna smått och skär haricot verts i bitar på ca 2 cm. Lägg i zucchini, tomat och haricot verts i morotsblandningen och koka ytterligare 5 min. Smaka av med 1 1/2 tsk salt och 2 krm peppar.
5. Skölj bönorna i en sil. Lägg bönorna och pastan i soppan precis innan servering. Låt allt bli varmt och servera med pesto.
Visningar: 544
Inlagt 2012-07-17 18:55:17