Receptbeskrivning

Köttfärssoppa

Ingredienser för
1 st gul lök
1 st vitlöksklyfta
0.5 msk flytande matfett
1 tsk flytande matfett
300 g nötfärs
2 tsk chilipulver
2 tsk fransk senap
3 msk tomatpuré
2 st köttbuljongtärningar
8-10 dl vatten
4-5 st potatisar
4-5 st morötter
1 dl finskuren persilja, gärna bladpersilja


  0 min
 Svårighet: Medel
Beskrivning
1. Skala och hacka lök och vitlök. Fräs löken glansig i 1/2 msk matfett i en rejäl gryta. 2. Värm 1 tsk matfett i en stekpanna och fräs färsen. 3. Blanda ner chilipulver, senap och tomatpuré och häll över blandningen i grytan. 4. Lägg i buljongtärningar och häll på vatten. Låt koka på svag värme. 5. Skala under tiden potatisen, skär i bitar och lägg i grytan. Koka i 15–20 minuter. 6. Skala och skär morötterna i skivor och låt koka med i ca 5 minuter. Blanda ner rejält med persilja och smaka av.

Visningar: 512
Inlagt 2012-07-18 10:37:11