Receptbeskrivning
Ugnspannkaka
Teres Fröden via Eva U
Ingredienser
för
2.5 dl vetemjöl
6 dl mjölk
3 st ägg
1 krm salt
1 msk smör
bär, frukt eller sylt
6 dl mjölk
3 st ägg
1 krm salt
1 msk smör
bär, frukt eller sylt
Beskrivning
1. Sätt ugnen på 225°. Mät upp mjölet och häll ner det i en skål.
Mät upp mjölken och häll ner hälften av den i skålen. Vispa till en slät smet. Rör ner resten av mjölken.
2. Knäck äggen i mot kanten av skålen och vispa ner dem i smeten. Rör ner salt.
3. Ta en klick smör på en bit smörpapper eller hushållspapper och smörj en långpanna, 30x40 cm. Häll i smeten och grädda pannkakan tills den fått fin färg, ca 20 min.
4. Ta ut plåten försiktigt ur ugnen och låt den svalna några minuter.
Skär pannkakan i bitar och servera med sylt eller färsk frukt i bitar.
Mät upp mjölken och häll ner hälften av den i skålen. Vispa till en slät smet. Rör ner resten av mjölken.
2. Knäck äggen i mot kanten av skålen och vispa ner dem i smeten. Rör ner salt.
3. Ta en klick smör på en bit smörpapper eller hushållspapper och smörj en långpanna, 30x40 cm. Häll i smeten och grädda pannkakan tills den fått fin färg, ca 20 min.
4. Ta ut plåten försiktigt ur ugnen och låt den svalna några minuter.
Skär pannkakan i bitar och servera med sylt eller färsk frukt i bitar.
Visningar: 505
Inlagt 2012-07-19 21:33:32

