Receptbeskrivning

Smarrig fiskgryta

Ingredienser för
3 st morötter, skalade
1 st fänkål
1 st gul lök, skivad
3 st vitlöksklyftor, finhackade
2 tsk kummin
2 msk matolja till stekning
2 dl vitt vin, torrt
2 dl mjölk
3 dl vispgrädde
2 msk fiskfond, koncentrerad
600–800 g blandade fiskfiléer (t.ex. lax,
2 msk maizena
0.5 krm cayennepeppar
salt
500 g färskpotatis, kokt och delad
300 g räkor med skal
0.5 dl dill, hackad till garnering


  0 min
 Svårighet: Medel
Beskrivning
1. Skär morötterna i två centimeter stora bitar. 2. Dela fänkålen, skär bort roten och skär i jämna grytbitar. 3. Fräs morot, fänkål, lök, vitlök och kummin i matolja i en stor kastrull på svag värme utan att det tar färg. 4. Tillsätt vitt vin, mjölk, grädde och fiskfond. 5. Låt sjuda i några minuter. Skär under tiden fisken i bitar om tre centimeter. 6. Red av grytan med maizena och smaka av med salt och cayennepeppar. 7. Lägg i potatisen och sjud i cirka 7 minuter. 8. Tillsätt fisken när 4–5 minuter återstår. 9. Rör ner räkorna och strö över dill vid servering.

Visningar: 322
Inlagt 2012-07-22 11:00:03