Receptbeskrivning

Aubergine, tomat & fetaost

Ingredienser för
2 auberginer, (à ca 350 g)
1 salt
300 g pasta, t ex tagliatelle
1 gul lök
2 vitlöksklyftor
2 msk olivolja
1 krossade tomater smaksatta med chili, (500 g)
200 g fetaost
150 g blandad sallad


  0 min
 SvÃ¥righet: Medel
Beskrivning
1. Ansa och skär auberginen i ca 1 cm tjocka skivor. Lägg dem på dubbelvikt hushållspapper. Strö över 1 tsk salt och låt aubergineskivorna ligga ca 15 min.

2. Tillaga pastan enligt anvisning på förpackningen.

3. Skala och finhacka lök och vitlök. Fräs löken i olja i en traktörpanna ca 3 min. Häll över tomatkross och krydda med 1/2 tsk salt. Låt puttra utan lock ca 5 min. Torka av aubergineskivorna med hushållspapper och lägg dem i tomatsåsen. Låt puttra under lock ca 10 min. Smula över fetaosten.

4. Servera aubergineskivorna med tomatsås, pasta och blandad sallad.

Visningar: 465
Inlagt 2012-07-23 07:44:11