Receptbeskrivning
Aubergine, tomat & fetaost
Ingredienser
för
2 auberginer, (Ã ca 350 g)
1 salt
300 g pasta, t ex tagliatelle
1 gul lök
2 vitlöksklyftor
2 msk olivolja
1 krossade tomater smaksatta med chili, (500 g)
200 g fetaost
150 g blandad sallad
1 salt
300 g pasta, t ex tagliatelle
1 gul lök
2 vitlöksklyftor
2 msk olivolja
1 krossade tomater smaksatta med chili, (500 g)
200 g fetaost
150 g blandad sallad
Beskrivning
1. Ansa och skär auberginen i ca 1 cm tjocka skivor. Lägg dem på dubbelvikt hushållspapper. Strö över 1 tsk salt och låt aubergineskivorna ligga ca 15 min.
2. Tillaga pastan enligt anvisning på förpackningen.
3. Skala och finhacka lök och vitlök. Fräs löken i olja i en traktörpanna ca 3 min. Häll över tomatkross och krydda med 1/2 tsk salt. Låt puttra utan lock ca 5 min. Torka av aubergineskivorna med hushållspapper och lägg dem i tomatsåsen. Låt puttra under lock ca 10 min. Smula över fetaosten.
4. Servera aubergineskivorna med tomatsås, pasta och blandad sallad.
2. Tillaga pastan enligt anvisning på förpackningen.
3. Skala och finhacka lök och vitlök. Fräs löken i olja i en traktörpanna ca 3 min. Häll över tomatkross och krydda med 1/2 tsk salt. Låt puttra utan lock ca 5 min. Torka av aubergineskivorna med hushållspapper och lägg dem i tomatsåsen. Låt puttra under lock ca 10 min. Smula över fetaosten.
4. Servera aubergineskivorna med tomatsås, pasta och blandad sallad.
Visningar: 521
Inlagt 2012-07-23 07:44:11

