Receptbeskrivning

Carbonara med kyckling

Ingredienser för
1 gul lök
1 vitlöksklyfta
0.5 bacon
2 kycklingfiléer
1 msk olivolja
150 ärter
4 ostsås
1 parmesanost
300 g penne
50 g ärtskott


  30 min
 SvÃ¥righet: Medel
Beskrivning

Skala och finhacka lök och vitlöksklyfta.
Strimla bacon och kycklingfiléer.
Stek lök, vitlök, bacon och kyckling i olivolja i en stekpanna. Tillsätt de frysta gröna ärterna, färdig ostsås och riven parmesan. Låt allt bli varmt. Blanda med nykokt pasta, t ex penne.
Toppa med ärtskott.

För alla
Gör glutenfri: välj glutenfri specialpasta. Kontrollera innehållet i ostsåsen.
Gör laktosfri: uteslut den färdiga ostsåsen, laga i stället en egen med laktosfria produkter.
Gör mjölkproteinfri: uteslut den färdiga ostsåsen och parmesanosten. Använd istället t ex Sour supreme eller Yosa Havre fraiche, alternativt tofu eller mjölkfri färskost och smaksätt med lite fransk senap.
Gör äggfri: välj äggfri pasta. Kontrollera innehållet i ostsåsen. Känsliga äggallergiker bör välja ost utan konserveringsämnet E1105 Lysozym, t ex svensk hårdost.

Visningar: 501
Inlagt 2012-07-23 15:20:13