Receptbeskrivning
Kryddiga revbensspjäll
Ingredienser
för
1.5 kg revbensspjäll
1 st gul lök(ar)
1 st morot/morötter
1 st purjolök(ar)
1 st lagerblad
10 st vitpepparkorn krossade
1 dl soja
1 msk rapsolja
1 dl farinsocker
4 st vitlöksklyfta(or) pressade
2 msk ingefära färsk riven
1 tsk habanerosås
1 st gul lök(ar)
1 st morot/morötter
1 st purjolök(ar)
1 st lagerblad
10 st vitpepparkorn krossade
1 dl soja
1 msk rapsolja
1 dl farinsocker
4 st vitlöksklyfta(or) pressade
2 msk ingefära färsk riven
1 tsk habanerosås
Beskrivning
Kokar man sojällen innan blir det lättare att få dem möra och fina utan att de blir brända och dessutom kan de förberedas i god tid. Pensla med en kryddig glazen innan de grillas
6 portioner
1. Lägg revbensspjällen i en trång kastrull. Koka upp vatten i en annan kastrull.
2. Skär lök, morot och purjolök i ganska grova bitar. Lägg ner dem i kastrullen och tillsätt också lagerblad och vitpeppar.
3. Häll på kokande vatten så att det gott och väl täcker spjällen. Sjud dem tills de är riktigt möra, ca 1 timme. Prova med en provnål. Ta upp dem och låt dem kallna.
4. Blanda alla ingredienserna till glazen.
5. Skär revbensspjällen i bitar och pensla dem med glazen. Låt dem dra en stund.
6. Grilla spjällen på ganska svag värme på en gril, använd gärna en klotgrill. Se upp så att de inte blir bräda. Pensla med mer glaze någon gång under tiden.
Recept: Ingrid Eriksson
Foto: Jurek Holzer/Svenska Dagbladet/Scanpix
6 portioner
1. Lägg revbensspjällen i en trång kastrull. Koka upp vatten i en annan kastrull.
2. Skär lök, morot och purjolök i ganska grova bitar. Lägg ner dem i kastrullen och tillsätt också lagerblad och vitpeppar.
3. Häll på kokande vatten så att det gott och väl täcker spjällen. Sjud dem tills de är riktigt möra, ca 1 timme. Prova med en provnål. Ta upp dem och låt dem kallna.
4. Blanda alla ingredienserna till glazen.
5. Skär revbensspjällen i bitar och pensla dem med glazen. Låt dem dra en stund.
6. Grilla spjällen på ganska svag värme på en gril, använd gärna en klotgrill. Se upp så att de inte blir bräda. Pensla med mer glaze någon gång under tiden.
Recept: Ingrid Eriksson
Foto: Jurek Holzer/Svenska Dagbladet/Scanpix
Visningar: 691
Inlagt 2012-07-25 14:32:53

