Receptbeskrivning

Stickans festspätta

Ingredienser för
600 g spättafilé (eller annan plattfisk)
400 g bredbar kräft- eller räkost
2 dl vispgrädde
250 g lättcreméfraiche
salt
peppar
2 dillknippor
1 knippe färsk sparris
kräftstjärtar
potatis
grönsaker till sallad


  45 min
 Svårighet: Medel
Beskrivning
1. Skala och koka potatisen. 2. Värm sparrisen i lättsaltat vatten. 3. Smörj en eldfast form. 4. Vispa grädden och blanda i kräftost. 5. Använd hälften av blandningen. 6. Bred blandningen på filéerna. 7. Salta försiktigt och peppra. 8. Lägg på dill. 9. Rulla filéerna och lägg med skarven ner i formen. 10. Om du så önskar tillsätt lättcrèmefraiche i blandningen – lämpligast omdu föredrar att inte rulla filéerna. 11. Häll blandningen över fisken. 12. Klipp över dill. 13. Gratinera i 200-225 grader under 30 minuter tills fisken har den rätta färgen. 14. Strö över kräftstjärtar före serveringen. 15. Pressa den kokta potatisen.

Visningar: 404
Inlagt 2012-07-26 21:48:08