Receptbeskrivning

Risotto med rökt lax och limefärskost

Ingredienser för
4 dl risottoris
1 l vatten
2 msk kycklingfond
2 schalottenlökar
50 g smör
1.5 dl vin
1 körsbärstomater
1 kruka basilika
2 dl parmesanost
2 msk olivolja
salt
svartpeppar
200 g färskost
lime
100 g lax
limeklyftor


  45 min
 Svårighet: Medel
Beskrivning

Koka upp vatten och fond. Håll varmt. Skala och finhacka löken.
Fräs löken mjuk i olja och lite av smöret i en kastrull. Tillsätt riset och låt fräsa med 1 minut. Häll i hälften av vinet. Låt koka in. Späd med buljong i omgångar. Rör då och då.
Häll på tomater och spad efter 10 minuter tillsammans med resten av vinet. Koka ytterligare 7-10 minuter, tills riset är "al dente". Konsistensen ska vara som en lös gröt.
Tillsätt resten av smöret, rivna basilikablad och parmesan. Krydda med salt och peppar. Rör om kraftigt och låt stå några minuter.
Blanda färskost med rivet limeskal och peppar.
Servera risotton med limefärskosten, skivad rökt lax och limeklyftor.

För alla
Fri från gluten.
Gör laktosfri: kontrollera innehållet i fonden, använd matfett och ost fri från laktos.
Gör mjölkproteinfri: kontrollera innehållet i fonden, byt smör mot mjölkfritt matfett, välj mjölkfria ostalternativ.
Gör äggfri: kontrollera innehållet i fonden.

Visningar: 418
Inlagt 2012-07-27 00:22:01