Receptbeskrivning
Lax med krämig risotto
Ingredienser
för
4 st laxfiléer a´150g
150 g avorioris
1 st gul lök
3 st vitlöksklyftor
2 msk olivolja
2 dl vitt vin
1 burk hela tomater
1 st paprika
1 st morot
1 st fänkål
0.5 st zuccini
5 st grönsparris
2 st stjälkar blekselleri
50 g parmesan
1 kruka kruka basilika
100 g smör
1 st chilli
1 st citron
200 g räkor
150 g avorioris
1 st gul lök
3 st vitlöksklyftor
2 msk olivolja
2 dl vitt vin
1 burk hela tomater
1 st paprika
1 st morot
1 st fänkål
0.5 st zuccini
5 st grönsparris
2 st stjälkar blekselleri
50 g parmesan
1 kruka kruka basilika
100 g smör
1 st chilli
1 st citron
200 g räkor
Beskrivning
1. Skala räkorna och fräs skalen i olivolja. Slå på en liter vatten skjud i 20 min och sila av räkskalen. 2. Hacka alla grönsaker. Fräs ris, lök, och vitlök i olivolja. 3. Slå på vitt vin, tomat, paprika, morot och fänkål. 4. Späd med den varma räkbuljongen under omröring i ca 15 min. Gå in med resterande grönsaker och smaka av med salt och peppar. 5. Stek laxen på hög värme med matolja på en sida, salta och peppra. Fortsätt steka laxen i 80 grader ugn. 6. Smält smör, blanda ned chilli och citronsaften. 7. Lägg upp med risotton i botten, laxen ovanpå. Lägg chillismöret över rätten och garnera med basilika och grovriven parmesan. Sprinkla med flingsalt.
Visningar: 584
Inlagt 2012-07-27 13:20:47