Receptbeskrivning
			
			
			
			Brantevikssill
Ingredienser  
						 för 						
											
	
						
							600 g sillfilé 
1 dl ättika 24%
2 msk salt
3 msk vitpepparkorn grovt malda
3 msk kryddpepparkorn grovt krossade
2 st gul lök fin hackade
2 st röd lök fin hackade
1 msk citronpeppar
2 st lagerblad fin hackade
1 st bunt dill fin hackad
						
					Lag
7 dl vatten 1 dl ättika 24%
2 msk salt
Kryddblandning
5 dl strösocker 3 msk vitpepparkorn grovt malda
3 msk kryddpepparkorn grovt krossade
2 st gul lök fin hackade
2 st röd lök fin hackade
1 msk citronpeppar
2 st lagerblad fin hackade
1 st bunt dill fin hackad
Beskrivning
					
						Blanda lagen och slå den över sillfilén. Låt stå kallt i ett dygn.
Ta upp sillen från lagen och dra av skinnet från sillen. Lagen som sillen har legat i kastas.
Blanda ihop ingredienserna till kryddblandningen och varva den med sillen. Låt stå kallt två dygn.
										Ta upp sillen från lagen och dra av skinnet från sillen. Lagen som sillen har legat i kastas.
Blanda ihop ingredienserna till kryddblandningen och varva den med sillen. Låt stå kallt två dygn.
Visningar: 208
Inlagt 2012-07-27 10:54:50
				 
					 
			
 





 30 min
  30 min