Receptbeskrivning

Brantevikssill

Ingredienser för
600 g sillfilé
Lag
7 dl vatten
1 dl ättika 24%
2 msk salt
Kryddblandning
5 dl strösocker
3 msk vitpepparkorn grovt malda
3 msk kryddpepparkorn grovt krossade
2 st gul lök fin hackade
2 st röd lök fin hackade
1 msk citronpeppar
2 st lagerblad fin hackade
1 st bunt dill fin hackad


  30 min
 SvÃ¥righet: Lätt
Beskrivning
Blanda lagen och slå den över sillfilén. Låt stå kallt i ett dygn.

Ta upp sillen från lagen och dra av skinnet från sillen. Lagen som sillen har legat i kastas.

Blanda ihop ingredienserna till kryddblandningen och varva den med sillen. Låt stå kallt två dygn.

Visningar: 195
Inlagt 2012-07-27 10:54:50