Receptbeskrivning
Kycklinglevergryta med vitlök
Ingredienser
för
Beskrivning
400 g kycklinglever
1 hackad gul lök
4 skivor bacon i små bitar
2 tsk vetemjöl
1 dl vatten
1/4 dl koncentrerad kycklingfond
1/2 dl créme fraiche eller matlagningsgrädde
1 pressad vitlöksklyfta
1 msk tomatpuré
1 tsk mejram
salt och peppar
Dela levern i mindre bitar. Stek lever, lök och bacon tillsammans. Strö över mjölet och späd med vatten och fond. Rör ner resterande ingredienser. Smaka av med salt och peppar. Servera kokt potatis eller pasta och lingonsylt till.
1 hackad gul lök
4 skivor bacon i små bitar
2 tsk vetemjöl
1 dl vatten
1/4 dl koncentrerad kycklingfond
1/2 dl créme fraiche eller matlagningsgrädde
1 pressad vitlöksklyfta
1 msk tomatpuré
1 tsk mejram
salt och peppar
Dela levern i mindre bitar. Stek lever, lök och bacon tillsammans. Strö över mjölet och späd med vatten och fond. Rör ner resterande ingredienser. Smaka av med salt och peppar. Servera kokt potatis eller pasta och lingonsylt till.
Visningar: 1012
Inlagt 2012-07-27 11:51:23

