Receptbeskrivning
Kycklingleversås
Ingredienser
för
200 g kycklinglever
2 msk gul lök(ar)
100 g blandsvamp
2 tsk smör
2 tsk vetemjöl
1.5 dl mjölk
1 dl matlagningsgrädde
1 st buljongtärning
1 tsk soja
125 g frysta ärtor
2 msk gul lök(ar)
100 g blandsvamp
2 tsk smör
2 tsk vetemjöl
1.5 dl mjölk
1 dl matlagningsgrädde
1 st buljongtärning
1 tsk soja
125 g frysta ärtor
Beskrivning
Skär den lätt tinade kycklinglevern i bitar. Hacka löken och skär svampen i mindre bitar. Bryn det hela lätt i smör. Strö över mjölet. Späd med mjölken och grädden och rör hela tiden. Tillsätt buljongtärningen, gärna svampbuljong, och sojan. Låt koka ca 5 minuter. Tillsätt ärtorna sista minuten. Smaka av med lite peppar.Servera till pasta. Medan pastan kokar hinner du göra såsen.
Visningar: 710
Inlagt 2012-07-27 11:58:40

