Receptbeskrivning

Laxspett med nudlar och ingefärs- och sojasås

Ingredienser för
250 g nudlar
250 g vitkål
200 g rödlök
100 g cashewnötter
600 g lax (rå, fjällad med skinnet kvar)
8 st träspett
150 g pak soi eller kinakål
smör att steka i
salt
vitpeppar från kvarn
1 dl soja
1 dl vatten
5 msk socker (ca 75 g)
1 msk maizena
2 msk färsk, riven ingefära


  0 min
 Svårighet: Medel
Beskrivning
1. Börja med att koka nudlarna. Strimla sedan vitkålen och rödlöken. 2. Fräs kål och lök i en stekpanna med lite smör tillsammans med nötterna. Salta och peppra och blanda i de avrunna nudlarna. 3. Sås: Koka upp soja, vatten och socker i en kastrull. Blanda ut maizenan med lite vatten och tillsätt blandningen i kastrullen. Rör om och låt småputtra några minuter. Tillsätt ingefäran mot slutet - annars blir såsen besk. 4. Skär laxen i åtta fina bitar. Trä bitarna på spetten med stjärtdelarna inrullade. Stek spetten utan fett i het panna. Salta och peppra. 5. Plocka fina blad av pak soisalladen och fördela på fyra tallrikar. Lägg nudelblandningen på och laxspetten överst. Slå över såsen.

Visningar: 252
Inlagt 2012-07-27 15:20:37