Receptbeskrivning
Paj med svamp- och grönsaksfyllning
Ingredienser
för
1 pajdeg:
150 g smör
3 dl vetemjöl
2 msk kallt vatten
fyllning:
500 g champinjoner eller annan svamp
3 dl grädde
1 msk vetemjöl
msk soja
1 dl riven ost
250 g fryst broccoli
1 st röd paprika, hackad
salt och peppar
150 g smör
3 dl vetemjöl
2 msk kallt vatten
fyllning:
500 g champinjoner eller annan svamp
3 dl grädde
1 msk vetemjöl
msk soja
1 dl riven ost
250 g fryst broccoli
1 st röd paprika, hackad
salt och peppar
Beskrivning
1. Pajdeg: Mixa en smuldeg av smör och mjöl. Tillsätt vattnet. Arbeta snabbt ihop degen. Lägg den i en plastfilm i kylen 1 timme.
2. Sätt ugnen på 225°.
3. Skiva svampen, fräs den med lite margarin i en kastrull tills all vätska kokat in. Pudra över mjölet, späd med grädden och krydda. Småkoka utan lock 15-20 min och rör ned lite soja.
4. Förväll broccolin hastigt.
5. Ta fram pajdegen ur kylskåpet. Kavla ut degen och klä en pajform, tryck till runt kanterna och nagga botten. Förgrädda pajskalet 10 min. Ta ut formen.
6. Vänd ned osten, det mesta av broccolin och paprikan i stuvningen och slå i formen.
7. Kavla ut restdegen, skär remsor och lägg över. Stick ner lite broccoli och paprika mellan rutorna.
8. Grädda klart 20 min.
2. Sätt ugnen på 225°.
3. Skiva svampen, fräs den med lite margarin i en kastrull tills all vätska kokat in. Pudra över mjölet, späd med grädden och krydda. Småkoka utan lock 15-20 min och rör ned lite soja.
4. Förväll broccolin hastigt.
5. Ta fram pajdegen ur kylskåpet. Kavla ut degen och klä en pajform, tryck till runt kanterna och nagga botten. Förgrädda pajskalet 10 min. Ta ut formen.
6. Vänd ned osten, det mesta av broccolin och paprikan i stuvningen och slå i formen.
7. Kavla ut restdegen, skär remsor och lägg över. Stick ner lite broccoli och paprika mellan rutorna.
8. Grädda klart 20 min.
Visningar: 559
Inlagt 2012-07-30 12:42:16