Receptbeskrivning

Spenatpaj med fårost

Ingredienser för
1.5 dl vetemjöl
1.5 dl grahamsmjöl
1 tsk bakpulver
0.5 dl (50 g) flytande matfett
1 dl mjölk
250 g 1 pkt, fryst spenat
2 st vitlöksklyftor
2 msk olivolja
10-12 st marinerade soltorkade tomater
0.5 dl ca, färsk basilika
100 g fårost
2 st ägg
2 dl mjölk
1.5 dl riven ost, 17 % fett
0.5 tsk salt
peppar


  0 min
 Svårighet: Medel
Beskrivning
1. Pajskal: Sätt ugnen på 200°. Blanda samman alla ingredienser till en deg. Tryck ut i en pajform och förgrädda i ca 10 minuter. 2. Tina spenaten lite och skär den grovt. Skala och hacka vitlöksklyftorna fint. 3. Fräs spenat och vitlök i oljan ett par minuter och fördela sedan i pajskalet. 4. Skär/klipp tomaterna i små bitar, hacka basilikan, smula fårosten och fördela allt över spenaten. 5. Vispa ihop ägg, mjölk och riven ost med salt och nymalen peppar och häll i pajskalet. Grädda i ca 30 minuter.

Visningar: 333
Inlagt 2012-08-19 17:05:09