Receptbeskrivning
Wokad sötstark lövbiff med sockerärtor
Ingredienser
för
400 g lövbiff (eller biff)
0.5 dl soja (japansk av sojabönor)
0.5 dl farinsocker (eller honung)
3 msk vitvinsvinäger (eller den vinäger du har hemma)
3 msk ingefära färsk hackad
1 st vitlöksklyfta(or) pressad
2 msk vetemjöl (eller maizena)
rapsolja att steka i
100 g sockerärtor
2 st salladslök(ar) skivad
1 st röd chilifrukt skivad (och urkärnad om du vill)
4 prt jasminris
0.5 dl soja (japansk av sojabönor)
0.5 dl farinsocker (eller honung)
3 msk vitvinsvinäger (eller den vinäger du har hemma)
3 msk ingefära färsk hackad
1 st vitlöksklyfta(or) pressad
2 msk vetemjöl (eller maizena)
rapsolja att steka i
100 g sockerärtor
2 st salladslök(ar) skivad
1 st röd chilifrukt skivad (och urkärnad om du vill)
4 prt jasminris
Beskrivning
1. Strimla lövbiffen tunt. Blanda alla ingredienser till marinaden noga i en skål och lägg i strimlorna. Rör runt så att marinaden täcker allt.
2. Hetta upp en wok- eller stekpanna med olja (viktigt att det är riktigt hett!) och släng i sockerärtorna. Låt ärtorna få färg, och lägg dem sedan i en skål.
3. Pannan ska fortfarande vara riktigt het när du skakar av lövbiffen och steker i omgångar. Spara marinaden! Släng med salladslök och chili i varje omgång.
3. När sista omgången är klar, lägg i allt kött och de stekta sockerärtorna igen. Häll på resterande marinad och låt allt puttra in i en minut.
4. Servera direkt med nykokt jasminris.
Recept och foto: Linnea Swärd
2. Hetta upp en wok- eller stekpanna med olja (viktigt att det är riktigt hett!) och släng i sockerärtorna. Låt ärtorna få färg, och lägg dem sedan i en skål.
3. Pannan ska fortfarande vara riktigt het när du skakar av lövbiffen och steker i omgångar. Spara marinaden! Släng med salladslök och chili i varje omgång.
3. När sista omgången är klar, lägg i allt kött och de stekta sockerärtorna igen. Häll på resterande marinad och låt allt puttra in i en minut.
4. Servera direkt med nykokt jasminris.
Recept och foto: Linnea Swärd
Visningar: 1151
Inlagt 2012-08-01 09:11:23

