Receptbeskrivning
kryddig kycklingfilé med jordnötssmör och kokos
Ingredienser
för
4-6 st kycklingfiléer
2 dl krämig kokosmjölk
1-2 dl vispgrädde
4 msk jordnötssmör
1 tsk sambal oelek
0.5 saften av lime
1 tsk salt
smör till stekning
2 dl krämig kokosmjölk
1-2 dl vispgrädde
4 msk jordnötssmör
1 tsk sambal oelek
0.5 saften av lime
1 tsk salt
smör till stekning
Beskrivning
1. Skiva kycklingfileerna och stek dem försiktigt men låt dem bli genomstekta. Låt vila i en annan form.
2. Sänk temperaturen och slå på koksmjölken och tillsätt sambal oelek, limesaft och salt. Vispa ihop smakerna och låt puttra fem min under lock.
3. Tillsätt jordnötssmör och grädde och sjuda till en lagom konsistens. 5-10 min. Färga med några droppar soja eller valfri kryddsås. Lägg tillbaka kycklingen och värm.
Servera eventuellt med lite rostade casehewnötter eller kokos på toppen och gärna en krusig sallad till.
2. Sänk temperaturen och slå på koksmjölken och tillsätt sambal oelek, limesaft och salt. Vispa ihop smakerna och låt puttra fem min under lock.
3. Tillsätt jordnötssmör och grädde och sjuda till en lagom konsistens. 5-10 min. Färga med några droppar soja eller valfri kryddsås. Lägg tillbaka kycklingen och värm.
Servera eventuellt med lite rostade casehewnötter eller kokos på toppen och gärna en krusig sallad till.
Visningar: 489
Inlagt 2012-08-02 11:03:21

