Receptbeskrivning
Planka á la Falu
Ingredienser
för
1 st äggula
2 msk honung
1 tsk whisky
colemans senapspulver
1 kg falukorvsring
1 st äggula
några matskedar smör
1 dl grädde
1 bacon
4 dl grädde
1 dl senap
salt
peppar
bostongurka
1 st ekplanka, ek spricker inte i ugnen
2 msk honung
1 tsk whisky
colemans senapspulver
1 kg falukorvsring
1 st äggula
några matskedar smör
1 dl grädde
1 bacon
4 dl grädde
1 dl senap
salt
peppar
bostongurka
1 st ekplanka, ek spricker inte i ugnen
Beskrivning
1. Hemgjord senapBlanda alla ingredienser och ställ kallt i kylskåpet.
2. Planka á la FaluKoka potatisen i ca 40 min och vispa den med grädden och smöret tills det blivit ett luftigt mos.
3. Sätt in plankan i ugnen på ca 150 grader. Skär korven och baconet i bitar och stek det separat i stekpanna tills de fått fin yta.
4. Tag ut den varma plankan och klicka ut potatismos kring kanterna, lägg korven mitt på plankan.Ställ in plankan i ugnen igen och ge moset lite färg, ta ut plankan och häll senapssås på korven och lägg Bostongurkan i gropen på plankan. Strö över det knapriga baconet.
2. Planka á la FaluKoka potatisen i ca 40 min och vispa den med grädden och smöret tills det blivit ett luftigt mos.
3. Sätt in plankan i ugnen på ca 150 grader. Skär korven och baconet i bitar och stek det separat i stekpanna tills de fått fin yta.
4. Tag ut den varma plankan och klicka ut potatismos kring kanterna, lägg korven mitt på plankan.Ställ in plankan i ugnen igen och ge moset lite färg, ta ut plankan och häll senapssås på korven och lägg Bostongurkan i gropen på plankan. Strö över det knapriga baconet.
Visningar: 769
Inlagt 2012-08-03 21:20:53

