Receptbeskrivning
Lätt falukorv med pepparrotssås
Ingredienser
för
400 g falukorv lätt mager
1 minimorot/morötter ( 225 g)
vatten
salt
12 st kokta skalade potatisar
pepparrot, färsk
4 dl lättmjölk
0.5 grönsaksbuljong
1.5 msk majsstärkelse maizena
salt
svartpeppar
riven pepparrot
persilja
1 minimorot/morötter ( 225 g)
vatten
salt
12 st kokta skalade potatisar
pepparrot, färsk
4 dl lättmjölk
0.5 grönsaksbuljong
1.5 msk majsstärkelse maizena
salt
svartpeppar
riven pepparrot
persilja
Beskrivning
1. Börja med såsen. Vispa samman mjölk, smulad buljongtärning och majsstärkelse i en kastrull.
2. Hetta upp blandningen under omrörning. Låt såsen koka på svag värme, under omrörning, några minuter tills den är lagom tjock.
3. Smaksätt med salt, svartpeppar, hackad persilja och riven pepparrot.
4. Späd med mjölk eller av det kommande korvspadet för tunnare sås.
5. Skär korven i 4 knubbiga portionsbitar.
6. Koka morötterna mjuka i lättsaltat vatten eller värm burkmorötterna i sitt eget spad.
7. Placera korvskivorna ovanpå morötterna mot slutet av koktiden och låt korven bli genomvarm.
8. Servera korven med sås, extra pepparrot, morötter och potatis.
Näringsvärde per portion:
Kcal: 482
Kolhydrater: 56 g
Protein: 19 g
Fett: 19 g
Energifördelning:
Kolhydrater: 48 E%
Protein: 16 E%
Fett: 36 E%
2. Hetta upp blandningen under omrörning. Låt såsen koka på svag värme, under omrörning, några minuter tills den är lagom tjock.
3. Smaksätt med salt, svartpeppar, hackad persilja och riven pepparrot.
4. Späd med mjölk eller av det kommande korvspadet för tunnare sås.
5. Skär korven i 4 knubbiga portionsbitar.
6. Koka morötterna mjuka i lättsaltat vatten eller värm burkmorötterna i sitt eget spad.
7. Placera korvskivorna ovanpå morötterna mot slutet av koktiden och låt korven bli genomvarm.
8. Servera korven med sås, extra pepparrot, morötter och potatis.
Näringsvärde per portion:
Kcal: 482
Kolhydrater: 56 g
Protein: 19 g
Fett: 19 g
Energifördelning:
Kolhydrater: 48 E%
Protein: 16 E%
Fett: 36 E%
Visningar: 874
Inlagt 2012-08-03 21:21:52

