Receptbeskrivning

Petras tacoburgare med fruktig champinjon- och pinjenötssallad

Ingredienser för
600 g nötfärs
60 g tacomix
3 msk vatten
1 st röd chilifrukt finhackad
150 g blandad sallad hackad
2 msk morot/morötter grovrivna
2 msk purjolök, strimlad
80 g champinjoner skivade
60 g pinjenötter
2 msk parmesanost, riven eller hyvlad
3 msk olivolja
1 msk flytande honung
2 msk balsamvinäger hallon
salt och peppar efter smak


  30 min
 SvÃ¥righet: Medel
Beskrivning
Servera gärna tillsammans med typiska texmextillbehör som guacamole eller tacosås.

1. Blanda nötfärsen med tacomixen och den hackade chilifrukten. Tillsätt vatten och forma till fyra, runda burgare.

2. Rosta pinjenötterna i en stekpanna på medelhög värme så att de får fin färg. Skiva champinjonerna.

3. Blanda ihop hackade salladsblad, grovrivna morötter, strimlad purjolök och skivade champinjoner.

4. Blanda ihop ingredienserna till vinägretten och häll över salladen. Strö över rostade pinjenötter och riven parmesanost.

5. Grilla tacoburgarna, helst på utegrillen, men det går också bra att steka i grillpanna. Servera gärna med lite guacamole eller tacosås.

Recept: Petra Månström/Tasteline.


Foto: Jurek Holzer/Svenska Dagbladet/Scanpix

Visningar: 604
Inlagt 2012-08-06 20:43:17