Receptbeskrivning

Grekiska biffar med tzatziki och fetasallad

Ingredienser för
500 g lammfärs
1 tsk salt
1 krm peppar
1 tsk spiskummin, malen
2 st ägg
1 st vitlöksklyfta(or)
2 msk crème fraiche
olivolja
0.5 st gurka
2 dl matyoghurt
1 st vitlöksklyfta(or)
salt och peppar
1 st isbergssallad
0.5 st gurka
1 st röd lök(ar)
150 g fetaost
3 msk olivolja extravergine
2 msk vinäger, vit
salt och peppar
1 tsk örtkrydda


  45 min
 Svårighet: Medel
Beskrivning
1. Börja med tzatzikin: Riv gurkan och krama ur vätskan med händerna. Lägg gurkan i en skål och blanda ner yoghurten, salt och peppar samt pressa i vitlöken.

2. Salladen: Skär sallad, tomat och gurka i bitar. Skiva rödlöken. Lägg i en salladsskål. Tillsätt oliver och smula ner fetaosten. Blanda ihop dressingen och häll över.

3. Biffarna: Blanda färsen med salt, peppar, spiskummin, ägg, creme fraiche och vitlök.

4. Hetta upp oljan och forma lammfärsen till små biffar. Stek cirka 5 minuter per sida.

Recept: Mia Troberg Elonq

Rekvisita: Duka

Näringsinnehåll:

Kalorier: 558 kcal

Kolhydrater: 7 g

Protein: 36 g

Fett: 42 g


Foto: Stefan Mattsson/Aftonbladet

Visningar: 379
Inlagt 2012-08-06 22:47:59