Receptbeskrivning
Chokladrulltårta
Peter Larsson via Ica.se
Ingredienser
för
3 ägg
1.5 dl socker
3 dl potatismjöl
2 msk kakao
1 tsk bakpulver
300 g färskost
1.25 dl kesella/kvarg
2.5 dl florsocker
citron citron
1.5 dl socker
3 dl potatismjöl
2 msk kakao
1 tsk bakpulver
300 g färskost
1.25 dl kesella/kvarg
2.5 dl florsocker
citron citron
Beskrivning
Sätt ugnen på 250ºC.
Vispa ägg och socker vitt och pösigt. Blanda samman potatismjöl med kakao och bakpulver. Sikta ner detta i smeten och rör om.
Fördela smeten jämnt i en bakpappersklädd långpanna, ca 30x40 cm (för 10 port).
Grädda mitt i ugnen i ca 5 minuter. Lägg ut två bakplåtspapper på en plan yta och strö socker över dem. Stjälp upp kakan ovanpå. Dra av pappret som kakan gräddats på. Skulle det vara svårt så pensla pappret med lite kallt vatten så släpper det lättare. Låt kakan kallna under en långpanna.
Mixa samman färskost, kesella, florsocker, citronskal och -juice till en slät luftig kräm (det går också bra att använda elvisp). Fördela krämen på kakan och rulla ihop den från långsidan. Låt den ligga med skarven nedåt.
För alla
Fri från gluten men innehåller laktos, mjölkprotein och ägg.
Visningar: 218
Inlagt 2012-08-06 21:33:34

