Receptbeskrivning

Rabarber med yoghurt och mandelfras

Ingredienser för


  30 min
 Svårighet: Lätt
Beskrivning
Gott och enkelt recept. I portionsglasen varvar man smält rabarber med yoghurt och mandelfras.
Enkelt, gott och relativ nyttig efterrätt med rabarber. Receptet går bra att multiplicera om man vill göra fler portioner.
Tid: 20 minuter
2 ganska stora portioner
Ingredienser:
Smält rabarber:
1 stjälk (ca 100 g) rabarber
2 msk råsocker
Mandelfras:
2 msk smör
0.5 dl sötmandel
0.5 dl havregryn
1 msk farinsocker
eller råsocker
0.5 tsk kanel
Yoghurt:
2 dl turkisk yoghurt 10%
Gör så här:
Skala rabarbern och skär i bitar, ca 1 cm tjocka. Lägg rabarberbitarna i en kastrull och häll på sockret. Sätt på plattan på svag värme och låt rabarbern smälta i sockret och vätskan som kommer från rabarbern själv. Det tar ungefär 10 minuter från att det börjar fräsa lite när rabarbern blir varm tills rabarbern är färdigsmält. Då ska den vara mjuk men inte sönderkokad. Du kan använda lock så går det lite fortare, ca 8 min och utan lock ca 12 minuter. Det viktigaste är att koka på svag värme. När det är klart så tar du av kastrullen från plattan, tar av locket om du använt det och låter svalna.

Hacka eller skär mandeln i mindre bitar med en vass kniv. Smält smöret i en stekpanna. Häll på hackad mandel och havregryn som kommer att suga upp smöret. Låt steka på medelhög värme tills de blivit lite gyllengulaktiga i färgen och det luktar mandel. Det tar några minuter. Ta av stekpannan från värmen och strö över socker och kanel och blanda runt.

Varva smält rabarber, yoghurt och mandelfraset i portionsglas. Servera direkt!

Visningar: 169
Inlagt 2012-08-07 23:12:25