Receptbeskrivning
Rabarberkaka
Ingredienser
för
Beskrivning
Rabarberkaka
Du behöver:
200 gram rabarber
100 gram smör (eller margarin)
2,5 dl strösocker
1 tsk vaniljsocker
3 st ägg
3 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
Gör så här:
Smält smöret i en kastrull och rör ner rabarbern. Låt rabarbern smälta nästan helt om du inte vill ha stora bitar. Ta kastrullen från värmen och rör i socker, vaniljsocker och äggen.
Blanda bakpulvret i mjölet och rör ner det i smeten. Du behöver inte vispa. Häll smeten i formen. Grädda i nedre delen av ugnen i ca 30 min.
Klar att servera med en klick glass, vaniljkesella eller vaniljvisp!
Du behöver:
200 gram rabarber
100 gram smör (eller margarin)
2,5 dl strösocker
1 tsk vaniljsocker
3 st ägg
3 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
Gör så här:
Smält smöret i en kastrull och rör ner rabarbern. Låt rabarbern smälta nästan helt om du inte vill ha stora bitar. Ta kastrullen från värmen och rör i socker, vaniljsocker och äggen.
Blanda bakpulvret i mjölet och rör ner det i smeten. Du behöver inte vispa. Häll smeten i formen. Grädda i nedre delen av ugnen i ca 30 min.
Klar att servera med en klick glass, vaniljkesella eller vaniljvisp!
Visningar: 230
Inlagt 2012-08-07 21:18:40

