Receptbeskrivning
Kladdkaksrecept
Ingredienser
för
Beskrivning
Kladdkaksrecept
Detta orginalreceptet håller jag mig till, sedan varierar jag därefter gärna toppingen / fyllningar. Då tycker jag att kladdkakan blir som godast
Gör den gärna kvällen innan, för den ska stå i kylskåp ett par timmar innan servering.
( vill du ha toppingen lite mjukare så värm upp kladdkakan lite innan servering )
Det här behöver du , till en stor rund form ca 26 cm. ( Detta är en dubbelsats )
Har du den vanliga formen ca 22 cm , så halvera receptet och grädda kortare tid ca 15 minuter.
Dock ska inte vara helt fast och färdiggräddad när du tar ut den- då den kommer stanna till sig efter ett par timmar i kylskåpet
Detta behöver du :
4 ägg
5 dl strösocker
2 tsk vaniljsocker
8 msk kakao
3 dl vetemjöl
200 gram smält smör
Garnering : 200 gram mjölkchoklad ”Daim”
ströbröd och matfett till smörjning av form
Gör så här:
Ställ ugnen på 175 grader.
Smält smöret till smeten. Låt svalna.
Rör ihop ägg, socker, vaniljsocker, kakao, mjöl och smöret.
Bred ut i den smorda och bröade formen och grädda den i 30 minuter.
Under tiden smälter du chokladen ( ev. rör ner lite grädde i chokladen , sa att chokladen blir lite mjukare) detta över ett vattenbad och bred över kladdkakan.
Ställ in ett par timmar i kylskåpet. Vill du att toppingen ska vara mjukare, servera den ljummen
Servera med grädde och gärna färska hallon. Onödigt gott
Detta orginalreceptet håller jag mig till, sedan varierar jag därefter gärna toppingen / fyllningar. Då tycker jag att kladdkakan blir som godast
Gör den gärna kvällen innan, för den ska stå i kylskåp ett par timmar innan servering.
( vill du ha toppingen lite mjukare så värm upp kladdkakan lite innan servering )
Det här behöver du , till en stor rund form ca 26 cm. ( Detta är en dubbelsats )
Har du den vanliga formen ca 22 cm , så halvera receptet och grädda kortare tid ca 15 minuter.
Dock ska inte vara helt fast och färdiggräddad när du tar ut den- då den kommer stanna till sig efter ett par timmar i kylskåpet
Detta behöver du :
4 ägg
5 dl strösocker
2 tsk vaniljsocker
8 msk kakao
3 dl vetemjöl
200 gram smält smör
Garnering : 200 gram mjölkchoklad ”Daim”
ströbröd och matfett till smörjning av form
Gör så här:
Ställ ugnen på 175 grader.
Smält smöret till smeten. Låt svalna.
Rör ihop ägg, socker, vaniljsocker, kakao, mjöl och smöret.
Bred ut i den smorda och bröade formen och grädda den i 30 minuter.
Under tiden smälter du chokladen ( ev. rör ner lite grädde i chokladen , sa att chokladen blir lite mjukare) detta över ett vattenbad och bred över kladdkakan.
Ställ in ett par timmar i kylskåpet. Vill du att toppingen ska vara mjukare, servera den ljummen
Servera med grädde och gärna färska hallon. Onödigt gott
Visningar: 442
Inlagt 2012-08-07 21:19:44

