Receptbeskrivning
Cheesecake
Ingredienser
för
Beskrivning
Cheesecake
( Formen jag har är 28 cm – så har du en mindre form kan det vara en bra ide att halvera recepetet…. eller göra portionscheesecake i mindre muffinsformar med detsom blir över )
Det här behöver du :
1/2 pkt digestiv
3-5 msk smält smör
( Redan här kan du behöva mindre – om ni väljer en mindre form )
Hallon och citronfyllning :
200 + 200 gram philadelphiaost
3 + 3 äggulor
1 + 1 dl strösocker
3 + 3 äggvitor
3 + 3 vispgrädde
250 gram hallon + 1 citron
Garnering : färska bär.
Gör så här :
Smula eller mixa digestiven och rör ihop med smält smör.
Bred ut över botten.
Börja med hallonfyllningen. Mixa hallonen till en slät sås.
Separera äggulorna i olika skålar. Vispa ner 1 dl socker i äggulorna, och fortsätt med philadelphiaosten, hallonen och vaniljsockret ner i äggulesmeten. Vispa smeten slät.
Äggvitorna ska vispas hård – viktigt att skålen är ren. Så att du inte vispat något tidigare i denna utan att diska.
Även grädden ska vispas tjock och fluffig. sedan vänder du ner innehåller i en burk och vänder runt tills det blandat,
men vänd så lite som möjligt.
Bred ut fyllningen över digestivbotten och ställ i frysen medna du fortsätter.
SaSedan gör du samma sak med fyllning nummer två. Men att du bara istället för hallonen använder dig av skalet / samt saften en citro i smeten.
Bred fyllningen över hallonlagret.
Blir det någon cheesecakesmet över så är det gott att göra små portionsmuffins av detta.
Krossa lite digestiv i en muffinsform och fyll upp med smeten. ( Lägg gärna muffinsformen sedan i ett muffinsjärns- så att de behåller sin form.
Cheesecaken ska stå i frysen i minst 6 timmar. Men gärna över natten.
Servera med massa färska bär.
( Formen jag har är 28 cm – så har du en mindre form kan det vara en bra ide att halvera recepetet…. eller göra portionscheesecake i mindre muffinsformar med detsom blir över )
Det här behöver du :
1/2 pkt digestiv
3-5 msk smält smör
( Redan här kan du behöva mindre – om ni väljer en mindre form )
Hallon och citronfyllning :
200 + 200 gram philadelphiaost
3 + 3 äggulor
1 + 1 dl strösocker
3 + 3 äggvitor
3 + 3 vispgrädde
250 gram hallon + 1 citron
Garnering : färska bär.
Gör så här :
Smula eller mixa digestiven och rör ihop med smält smör.
Bred ut över botten.
Börja med hallonfyllningen. Mixa hallonen till en slät sås.
Separera äggulorna i olika skålar. Vispa ner 1 dl socker i äggulorna, och fortsätt med philadelphiaosten, hallonen och vaniljsockret ner i äggulesmeten. Vispa smeten slät.
Äggvitorna ska vispas hård – viktigt att skålen är ren. Så att du inte vispat något tidigare i denna utan att diska.
Även grädden ska vispas tjock och fluffig. sedan vänder du ner innehåller i en burk och vänder runt tills det blandat,
men vänd så lite som möjligt.
Bred ut fyllningen över digestivbotten och ställ i frysen medna du fortsätter.
SaSedan gör du samma sak med fyllning nummer två. Men att du bara istället för hallonen använder dig av skalet / samt saften en citro i smeten.
Bred fyllningen över hallonlagret.
Blir det någon cheesecakesmet över så är det gott att göra små portionsmuffins av detta.
Krossa lite digestiv i en muffinsform och fyll upp med smeten. ( Lägg gärna muffinsformen sedan i ett muffinsjärns- så att de behåller sin form.
Cheesecaken ska stå i frysen i minst 6 timmar. Men gärna över natten.
Servera med massa färska bär.
Visningar: 275
Inlagt 2012-08-07 21:21:04

