Receptbeskrivning
Jordnötspaj
Ingredienser
för
Beskrivning
Jordnötspaj
Pajdeg:
200 gram jordnötssmör
50 gram smör
1,5 dl vetemjöl
1 tsk vaniljpulver
0,5 tsk bakpulver
0,5 dl muscovadosocker, ljust
Fyllning
200 gram mjölkchoklad
2 äggulor
3 msk jordnötssmör
3 dl vispgrädde
P1 tsk vaniljsocker
1. Blanda alla ingredienser till pajskalet i en mixer och arbeta snabbt ihop till en deg. Tryck ut degen i en pajform med löstagbar kant. Låt stå kallt i minst 30 minuter
2. Grädda i 180 grader i nedre delan av ugnen i 20 minuter. Låt svalna helt
3. Smält chokladen i vattenbad, låt den svalna något innan du rör ned äggulorna, en i taget
4. Blanda i jordnötssmöret, rör till en jämn smet
5. Vispa grädden lätt ihop med vaniljsockret
6. Rör försiktigt samman allt och fördela det i pajskalet. Låt pajen stå svalt ett par timmar före servering. Dekorera med jordnötter och riven choklad. ( jag tog både mörk och vit)
Pajdeg:
200 gram jordnötssmör
50 gram smör
1,5 dl vetemjöl
1 tsk vaniljpulver
0,5 tsk bakpulver
0,5 dl muscovadosocker, ljust
Fyllning
200 gram mjölkchoklad
2 äggulor
3 msk jordnötssmör
3 dl vispgrädde
P1 tsk vaniljsocker
1. Blanda alla ingredienser till pajskalet i en mixer och arbeta snabbt ihop till en deg. Tryck ut degen i en pajform med löstagbar kant. Låt stå kallt i minst 30 minuter
2. Grädda i 180 grader i nedre delan av ugnen i 20 minuter. Låt svalna helt
3. Smält chokladen i vattenbad, låt den svalna något innan du rör ned äggulorna, en i taget
4. Blanda i jordnötssmöret, rör till en jämn smet
5. Vispa grädden lätt ihop med vaniljsockret
6. Rör försiktigt samman allt och fördela det i pajskalet. Låt pajen stå svalt ett par timmar före servering. Dekorera med jordnötter och riven choklad. ( jag tog både mörk och vit)
Visningar: 492
Inlagt 2012-08-07 21:22:41

