Receptbeskrivning
Päronkonjaks snötoppar
T L via Tasteline.com
Ingredienser
för
50 g odense ljus choklad eller mörk
florsocker
0.5 dl grädde
0.75 msk honung
25 g osaltat smör
florsocker
0.5 dl grädde
0.75 msk honung
25 g osaltat smör
Beskrivning
35 st Päronkonjaks snötoppar
Botten:
1. Smält chokladen och rör ner nougaten så att den också smälter.
2. Tillsätt müslin. Klicka ut bottnar med en tsk som är ca 3 cm i diameter på ett bakplåtspapper.
Chokladtryffel:
1. Börja med att riva rumstempererad choklad till dekoren med en kniv eller osthyvel, så kan man använda resterande choklad till tryffel.
2. Koka upp grädde och honung. Slå över chokladen och mixa slätt, gärna med en stavmixer.
3. Tillsätt smöret och sedan päronkonjaken, blanda in det med mixern.
4. Spritsa upp toppar på nougatbottnarna. När de har stelnat doppa dem i vit choklad och därefter
i florsocker. Dekorera genom att ringla lite smält ljus choklad över snötopparna
Botten:
1. Smält chokladen och rör ner nougaten så att den också smälter.
2. Tillsätt müslin. Klicka ut bottnar med en tsk som är ca 3 cm i diameter på ett bakplåtspapper.
Chokladtryffel:
1. Börja med att riva rumstempererad choklad till dekoren med en kniv eller osthyvel, så kan man använda resterande choklad till tryffel.
2. Koka upp grädde och honung. Slå över chokladen och mixa slätt, gärna med en stavmixer.
3. Tillsätt smöret och sedan päronkonjaken, blanda in det med mixern.
4. Spritsa upp toppar på nougatbottnarna. När de har stelnat doppa dem i vit choklad och därefter
i florsocker. Dekorera genom att ringla lite smält ljus choklad över snötopparna
Visningar: 311
Inlagt 2011-12-04 10:26:49

