Receptbeskrivning

Krämig rotfruktsgratäng

Ingredienser för
1 kg potatis(ar)
2 st morot/morötter ca 300 g
1 st kålrot, liten ca 300 g
1 st palsternacka(or) ca 150 g
2 st gul lök(ar)
1 babyspenat ca 70 g
2 dl vispgrädde
2 dl crème fraiche
muskot, riven
salt och peppar


  45 min
 Svårighet: Medel
Beskrivning
8 - 10 portioner1. Skala och skiva potatis, morötter, kålrot, palsternacka och lök.2. Sätt ugnen på 200 grader.3. Vispa samman grädde och crème fraiche och koka upp. Smaksätt med riven muskotnöt.4. Varva de skivade grönsakerna i formen med salt och peppar. Lägg spenaten i ett lager ungefär på halva höjden. Häll den heta gräddblandningen över.5. Grädda i ugnen i ca 50 minuter tills grönsakerna är mjuka och gratängen har fått färg. Täck med folie på slutet om ytan verkar bli för mörk. Recept: Ingrid ErikssonFoto: Jurek Holzer

Visningar: 305
Inlagt 2012-08-07 23:30:04