Receptbeskrivning
Lakritskladdkaka
Ingredienser
för
Beskrivning
Lakritskladdkaka
Du behöver till denna kladdkaka ( dubbelsats ) 26-28 cm .
Har du den vanliga formen ca 22 cm , så halvera receptet och grädda kortare tid.
Dock ska inte vara helt fast och färdiggräddad när du tar ut den- då den kommer stanna till sig efter ett par timmar i kylskåpet
4 ägg
6 dl strösocker
1 tsk vaniljsocker
7-8 msk kakao
3 dl vetemjöl
200 gram smält smör
8 – 15 Lakristkolar `a 19 gr
Smör och ströbröd till formen.
Gör så här :
Ställ ugnen på 175 grader.
Smält smöret. Låt svalna.
Smörj och bröa formen 26- 28 cm.
Rör ihop ägg, socker, mjölet, vaniljsocker och smöret i äggsmeten under omrörning. ( Vispa inte )
Pudra ner kakao och rör om så att smeten blir jämn och fin.
Hacka ner lakritskolan ( gillar du lakrits mkt kan du ta 15 kolor, och annars kan du minska ner antalet ) och rör ner i smeten.
Vi hade 10 kolor i och tyckte att den var perfekt.
Häll sedan upp i formen.
Och grädda i ca 30 minuter i mitten på ugnen. ( Halverar du smeten , så korta även ner gräddningstiden . )
Den ska vara lite lös i mitten ( den stannar till sig i kylskåpet…. )
Den ska stå i kylskåp minst 2 timmar innan servering, men gärna över natten.
Du behöver till denna kladdkaka ( dubbelsats ) 26-28 cm .
Har du den vanliga formen ca 22 cm , så halvera receptet och grädda kortare tid.
Dock ska inte vara helt fast och färdiggräddad när du tar ut den- då den kommer stanna till sig efter ett par timmar i kylskåpet
4 ägg
6 dl strösocker
1 tsk vaniljsocker
7-8 msk kakao
3 dl vetemjöl
200 gram smält smör
8 – 15 Lakristkolar `a 19 gr
Smör och ströbröd till formen.
Gör så här :
Ställ ugnen på 175 grader.
Smält smöret. Låt svalna.
Smörj och bröa formen 26- 28 cm.
Rör ihop ägg, socker, mjölet, vaniljsocker och smöret i äggsmeten under omrörning. ( Vispa inte )
Pudra ner kakao och rör om så att smeten blir jämn och fin.
Hacka ner lakritskolan ( gillar du lakrits mkt kan du ta 15 kolor, och annars kan du minska ner antalet ) och rör ner i smeten.
Vi hade 10 kolor i och tyckte att den var perfekt.
Häll sedan upp i formen.
Och grädda i ca 30 minuter i mitten på ugnen. ( Halverar du smeten , så korta även ner gräddningstiden . )
Den ska vara lite lös i mitten ( den stannar till sig i kylskåpet…. )
Den ska stå i kylskåp minst 2 timmar innan servering, men gärna över natten.
Visningar: 462
Inlagt 2012-08-08 08:02:23

