Receptbeskrivning
Knäckig rabarberpaj
Ingredienser
för
Beskrivning
För 6 personer.
En jättegod och snabbgjord rabarberpaj som alla vill ha receptet på!
Ingredienser
500 g rabarber (ca 1 liter skuren)
1½ msk potatismjöl
1 dl strösocker
3 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
100 g smör & rapsolja (eller annat flytande matfett)
1½ dl ljus sirap
Gör så här
Skölj, ansa och skär rabarbern i bitar och lägg i en ugnssäker form.
Strö över potatismjölet och skaka formen så att potatismjölet fördelas över bitarna.
Blanda socker, vetemjöl och bakpulver.
Rör i flytande matfett till en smulig deg.
Fördela över rabarbern.
Ringla över sirap i ett rutmönster.
Grädda i 200 grader ca 20 minuter eller tills pajen fått fin färg.
Serveras med vaniljvisp, glass eller vispad grädde.
Pajen är knäckigast nygjord!
En jättegod och snabbgjord rabarberpaj som alla vill ha receptet på!
Ingredienser
500 g rabarber (ca 1 liter skuren)
1½ msk potatismjöl
1 dl strösocker
3 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
100 g smör & rapsolja (eller annat flytande matfett)
1½ dl ljus sirap
Gör så här
Skölj, ansa och skär rabarbern i bitar och lägg i en ugnssäker form.
Strö över potatismjölet och skaka formen så att potatismjölet fördelas över bitarna.
Blanda socker, vetemjöl och bakpulver.
Rör i flytande matfett till en smulig deg.
Fördela över rabarbern.
Ringla över sirap i ett rutmönster.
Grädda i 200 grader ca 20 minuter eller tills pajen fått fin färg.
Serveras med vaniljvisp, glass eller vispad grädde.
Pajen är knäckigast nygjord!
Visningar: 240
Inlagt 2012-08-08 08:03:28

