Receptbeskrivning

Knäckig rabarberpaj

Ingredienser för


  30 min
 SvÃ¥righet: Lätt
Beskrivning
För 6 personer.
En jättegod och snabbgjord rabarberpaj som alla vill ha receptet på!

Ingredienser
500 g rabarber (ca 1 liter skuren)
1½ msk potatismjöl
1 dl strösocker
3 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
100 g smör & rapsolja (eller annat flytande matfett)
1½ dl ljus sirap

Gör så här
Skölj, ansa och skär rabarbern i bitar och lägg i en ugnssäker form.
Strö över potatismjölet och skaka formen så att potatismjölet fördelas över bitarna.
Blanda socker, vetemjöl och bakpulver.
Rör i flytande matfett till en smulig deg.
Fördela över rabarbern.
Ringla över sirap i ett rutmönster.
Grädda i 200 grader ca 20 minuter eller tills pajen fått fin färg.
Serveras med vaniljvisp, glass eller vispad grädde.
Pajen är knäckigast nygjord!

Visningar: 240
Inlagt 2012-08-08 08:03:28