Receptbeskrivning
Köttgryta med kokosmjölk, indisk
Ingredienser
för
500 g ryggbiff
0.5 burk kokosmjölk, 200 g
0.5 dl sweet chilisås
1 msk smör, till stekning
1 st gul lök
2 st morötter, små
100 g kålrot
2 st vitlöksklyftor
2 tsk spiskummin
1 tsk brunt senapsfrö
8 st kardemummakapslar, hela
1 msk olja
5 dl vatten
1 st oxbuljongtärning, mörk
0.5 burk tomater, passerade, 225 g
2 krm salt
1 tsk sambal oelek
kokt ris, gärna basmati, sallad
0.5 burk kokosmjölk, 200 g
0.5 dl sweet chilisås
1 msk smör, till stekning
1 st gul lök
2 st morötter, små
100 g kålrot
2 st vitlöksklyftor
2 tsk spiskummin
1 tsk brunt senapsfrö
8 st kardemummakapslar, hela
1 msk olja
5 dl vatten
1 st oxbuljongtärning, mörk
0.5 burk tomater, passerade, 225 g
2 krm salt
1 tsk sambal oelek
kokt ris, gärna basmati, sallad
Beskrivning
1. Lägg köttet att marinera i kokosmjölk och sweetchilisås ca 1 timme.2. Skala och hacka lök, morötter och kålrot fint. Skiva vitlöksklyftorna.3. Rosta spiskummin, senapsfrö och kardemummakapslar i torr stekpanna. Passa så att de inte bränns. Tillsätt oljan och de hackade rotsakerna. Fräs ca 5 minuter, allt ska få lite färg. Tillsätt vatten och buljongtärningen och koka utan lock ca 35 min tills vattnet nästan kokat bort. Späd med de passerade tomaterna. Hetta upp såsen och smaka av med salt och sambal oelek.4. Ta upp köttet och låt det rinna av på hushållspapper. Stek det hastigt i smöret så att bitarna blir jämnt brynta. Servera med basmatiris och sallad.
Visningar: 343
Inlagt 2012-08-08 19:17:50

