Receptbeskrivning
Indisk färs, raita och chapatibröd
Ingredienser
för
4 dl vetemjöl, 240 g
1 dl grahamsmjöl, 60 g
0.5 tsk salt
1.5 dl vatten, kallt
400 g lammfärs
1.5 msk potatismjöl
1 dl vatten
1 krm ingefära, mald
2 krm koriander, mald
1 tsk citronskal, rivet
1 st vitlöksklyfta, pressad
1.5 tsk salt
0.5 st gurka, ca 150 g
2 dl matlagningsyoghurt
0.5 tsk koriander, mald
1 st vitlöksklyfta, pressad
1 krm salt
skivad rödlök, tomater, eventuellt gurka oc
1 dl grahamsmjöl, 60 g
0.5 tsk salt
1.5 dl vatten, kallt
400 g lammfärs
1.5 msk potatismjöl
1 dl vatten
1 krm ingefära, mald
2 krm koriander, mald
1 tsk citronskal, rivet
1 st vitlöksklyfta, pressad
1.5 tsk salt
0.5 st gurka, ca 150 g
2 dl matlagningsyoghurt
0.5 tsk koriander, mald
1 st vitlöksklyfta, pressad
1 krm salt
skivad rödlök, tomater, eventuellt gurka oc
Beskrivning
1. Blanda mjöl och salt. Tillsätt vatten och arbeta till en fast deg. Låt degen vila ca 30 min.2. Blanda färsen med potatismjöl, vatten, kryddor, citronskal, vitlök och salt.3. Smält smör i en stekpanna och tryck ut färsen i stekpannan till en stor biff som täcker hela pannan.4. Stek färsen ca 5 min på ena sidan. Vänd med hjälp av ett lock och stek andra sidan ca 5 min.5. Skär gurkan i strimlor. Lägg ut på en skärbräda. Strö över salt. Låt ligga ca 1/2 tim.6. Torka av vätskan som bildats med hushållspapper. Blanda gurkan med övriga ingredienser till raitan.7. Knåda degen väl och dela den i 8 bitar. Kavla ut bitarna till runda kakor. Stek dem i torr stekpanna ca 1 min/sida.8. Skär bitar av färsen och servera med raita, grönsaker och det nygräddade brödet.
Visningar: 216
Inlagt 2012-08-08 19:17:46

