Receptbeskrivning

Indisk köttfärsgryta

Ingredienser för
600 g blandfärs
1 msk rapsolja
0.5 st purjolök, grovstrimlad
3 st vitlöksklyftor, finhackade
100 g torkade aprikoser, grovhackad
1 msk curry (vanlig eller stark)
1 krm malen kardemumma
1 burk kokosmjölk
2 dl röda linser
grönsallad
kokt ris
naanbröd, ev


  0 min
 Svårighet: Medel
Beskrivning
1. Hetta upp en stekgryta eller stekpanna med olja. 2. Fräs purjolök och vitlök på mellanvärme i någon minut. 3. Tillsätt färsen samt curry och kardemumma och bryn allt i ett par minuter tills färsen är genomlagad. 4. Rör ner kokosmjölk, aprikoser och linser och låt koka upp på mellanvärme. 5. Lägg på ett lock och låt sjuda i ca 10 minuter eller tills linserna är färdigkokta. Rör om då och då under tiden. 6. Servera till grönsallad, kokt ris och eventuellt naanbröd.

Visningar: 605
Inlagt 2012-08-08 21:17:35